2008. Szeptemberében történt

Szeptember 8.
A Fannie Mae és a Freddie Mac súlyos hiányait a kormány pótolja július illetve szeptember hónapban. George W. Bush 300 milliárd dollárt pumpált a bankközi pénzintézetekbe.

Szeptember 15.
Csődvédelmet kért a Lehmann Brothers, a negyedik legnagyobb amerikai kereskedelmi bank, a Merril Lynch pedig tulajdonosi struktúrájának változtatására kényszerült. A Fed újabb hiteleket adott a JFMorgan Chase banknak. Ebből a pénzből a Lehman Brotherst menti csőd közeli állapotból. A körbetartozások miatt pénzhiány uralkodik a pénzügyi szektorokban. Amerikában az ingatlanhitelezés menete egyre több akadályba ütközik, mert a bankok komolyabb feltételeket támasztanak hitelek igénylésére. A hitelpénzrendszer normalizálása várat magára.

Szeptember 16.
az AIG (American International Group) 85 milliárd dollárt kapott az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed-től, így az állam 79,99% részesedést szerzett belőle. A biztosítótársaság előzőleg közölte, hogy csődeljárást kér maga ellen, ha az állam nem siet segítségére. A FED közleménye szerint a csőd káoszt okozott volna a pénzpiacon, és a hitelköltségek is növekedtek volna. Henry Paulson pénzügyminiszter szerint: „pénzpiacaink nehéz időket élnek át, szorosan együttműködünk a szövetségi tartalékbankrendszerrel, valamint a tőzsde- és értékpapír-felügyelettel és más szabályozó szervekkel a piacok stabilitásának és biztonságának erősítése érdekében”.
Még ezen a napon
Bejelentették, hogy a Washington Mutual Inc. (rövidítve WaMu) nevű nagy betétgyűjtő bankot a JP Morgan szerezte meg.

Szeptember 17.
A Lloyds TSB felvásárolta a HBOS-t, a két bankegyesülést az angol miniszterelnök Gordon Brown is támogatta.

Szeptember 26.
A Washington Mutual hitelintézetet az USA előbb államosított, majd szinte azonnal továbbadta a JP Morgan Chase-nek.
Szeptember 27.
A Citigroup felvásárolta a Wachovia amerikai bankot.

Szeptember 29.
A Bradford & Bingleyt (az angol jelzálogkölcsönzőt) részben felvásárolja az angol állam.

Szeptember 30.
A belga Dexia bank 6,4 milliárd eurós segítséget kapott. A belga kormány és a belga befektetők 3 milliárd, a francia kormány 1 milliárd, a francia tulajdonú CDC 2 milliárd és a luxemburgi kormány 376 millió eurót adott a célra. A Dexiának Magyarországon is vannak érdekeltségei.